בעידן המודרני בו אנחנו חיים הולכת וגוברת המשמעות והחשיבות של תזונה אורגנית. כאשר מדובר על ירקות אורגניים, יש יגידו שהם טעימים יותר, יש יגידו שפחות, אבל אין עוררין על כך שכאשר מדובר על תזונה אורגנית רוב הסיכויים שזה יותר בריא עבורנו. הירקות הרגילים שאנחנו אוכלים, עוברים תהליכי הדברה שונים שעלולים להשפיע בטווח הארוך על הבריאות וגם בעלי אפקט מזיק אקולוגית משום שמזהמים את הסביבה. מכיוון שהעלות של ירקות ופירות אורגניים היא יקרה יותר מירקות ופירות שאינם אורגניים, ישנה גישה שאומרת שישנם מגוון פירות וירקות שעדיף לצרוך אותם באופן אורגני. אז כדי להחליט איזה ירקות הכי כדאי לצרוך באופן אורגני אפשר לבחון איזה ירקות סופגי הכי הרבה חומרי הדברה ובכך הופכים להיות הכי מזיקים. בין הירקות והפירות שסופגים הרבה חומרי הדברה תוכלו למצוא תפוחים, פלפלים, סלרי, תותים, דובדבנים, חסה וירקות עליים מסוגים שונים, אפרסקים ונקטרינות, תפוחי אדמה, אגסים ועוד. לעומת זאת ישנם כמובן ירקות ופירות שפחות סופגים חומרי הדברה כמו בננות, אננס, מנגו, חצילים, ברוקולי, כרוב ועוד.
האם ישנם עוד מאכלים שעדיף לצרוך באופן אורגני?
אז כמובן שההמלצה למי שמאמין ביתרונות התזונה האורגנית היא לצרוך כמה שיותר מהתזונה שלנו באופן אורגני. כאשר מדובר על ילדים ותינוקות ההמלצה היא בכלל גורפת. בין המוצרים שכדאי מאד לצרוך באופן אורגני שהם אינם ירקות תוכלו למצוא חלב, תפוחי אדמה וקטשופ.
ואם בכל זאת צורכים ירקות שאינם אורגניים?
אם אתם בוחרים לצרוך חלק מהירקות שלכם באופן שאינו אורגני ההמלצה הגורפת היא לשטוף אותם היטב לפני השימוש. ירקות ופירות מכילים שאריות של חומרי הדברה, שאריות של אדמה ואף מיקרובים שונים. ההמלצה בארה"ב לדוגמה היא לשטוף ירקות ופירות במים קרים ונקיים ללא תוספת של סבון משום שעדיין לא הוחלט סופית אם שימוש בחומרי ניקוי מזיק אף הוא. גם ירקות שמגיעים עם קליפה ואנחנו מקפלים וגם ירקות ופירות שמגיעים שטופים מהמפעלף מומלץ לשטוף במים נקיים לפני השימוש על מנת שתצמצמו את החומרים המזיקים.